3 preparate culinare cu pudra matcha

Matcha, renumita pudra de ceai verde, are o serie de beneficii pentru sanatate, incepand de la stimularea metabolismului si pana la reducerea nivelului de colesterol din sange.

Matcha contine o cantitate foarte mare de antioxidanti, dar si de vitamina C, magneziu, seleniu si alti nutrienti pretiosi.

Pudra de matcha se consuma, de obicei, sub forma de ceai, cu lapte sau fara, insa si in smoothie-uri si alte bauturi. Matcha poate fi, de asmenea, si un ingredient valoros in bucatarie, aceasta pudra avand un gust ce ofera o savoare aparte unor preparate culinare.

Iata cateva retete gustoase, dar si foarte sanatoase, pe baza de pudra de matcha!

Supa crema cu matcha

Pentru 4 portii ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 ceapa maruntita
  • 1 cartof curatat si tocat cubulete
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • un praf de piper
  • 5 cani de varza Kale maruntita
  • 4 cani de supa de legume
  • 2 lingurite de pudra matcha
  • 1 cana de coriandru proaspat, maruntit
  • 400 ml de lapte de cocos


Intr-o cratita, pune putina supa de legume in care vei sota ceapa si cartofii. Dupa ce le gatesti in jur de 8 minute, amestecand ocazional si adaugand la nevoie supa de legume, vei adauga usturoiul, ghimbirul, piperul si vei mai sota un minut sau doua.

Adauga si varza Kale, apoi restul de supa de legume. Dupa ce da in clocot, lasa focul la minimum, acopera cu un capac si lasa 30 de minute sa fiarba. Dupa ce se scurge acest timp, completeaza cu coriandrul si cu pudra matcha. Opreste focul si lasa supa sa se raceasca putin.

Foloseste apoi blenderul pentru a transforma supa intr-o crema, adaugand si laptele de cocos.

Serveste supa calda, fie cu crotoane, fie simpla.

Humus cu matcha

Ingrediente:

  • 3 cani de naut fiert/ la conserva
  • 3 linguri de tahini
  • ¼ cana de apa calda
  • 1 catel de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • ½ lingurita de sare
  • ¼ lingurita de chimion
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ½ lingura de matcha

Pentru dressingul de ulei:

  • ¼ cana de ulei de masline
  • un praf de sare
  • ¼ lingurita de pudra matcha

Foloseste blenderul pentru a transforma nautul intr-o pasta. Adauga apoi restul de ingrediente si porneste iar blenderul. Daca simti nevoia, poti completa cu sare, zeama de lamaie, tahini sau apa, dupa gust. Pune si pudra matcha si vei obtine un humus verde apetisant. Opreste blenderul si pune humusul intr-un bol.

Prepara dressingul amestecand uleiul de masline, sarea si pudra matcha, apoi foloseste-l pentru a decora humusul.

 

 

Negresa cu matcha si nuci pecan

Ingrediente:

  • 180 g de fulgi sau bucati de ciocolata 
  • ½ cana de unt moale
  • ½ cana de nuci pecan maruntite
  • ¼ cana de faina integrala
  • ¼ cana de zahar brun
  • 2 oua
  • 3 linguri de pudra matcha
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ¼ lingurita de sare

Acopera o tava cu hartie de copt, apoi preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Asaza nucile pecan maruntite in tava si baga tava la cuptor. Lasa-le 3-5 minute, sa se coaca bine.

Unge o tava cu unt si pudreaz-o cu faina.

Intr-o cratita mica, topeste fulgii de ciocolata si untul, la foc mic. Incorporeaza zaharul brun, apoi adauga ouale si esenta de vanilie, amestecand viguros.

Intr-un bol, amesteca faina, matcha, praful de copt si sarea. Incorporeaza amestecul de ciocolata topita in acesta. Completeaza cu nucile pecan coapte. Intinde aluatul obtinut in tava unsa in prealabil si introdu-o la cuptor, unde o vei lasa sa se coaca in jur de 30 de minute – fa testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta in interior.

Lasa negresa la racit, apoi tai-o si serveste-o pudrata cu un praf de matcha.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0