3 deserturi light, care NU necesita coacere

Iti doresti un desert racoritor, care sa iti potoleasca pofta de dulce in zilele de vara? Iata cateva retete de deserturi gustoase, usor de preparat, care nu necesita coacere.

Placinta cu unt de arahide

Ingrediente:

  • 10 crackers crocanti cu graham
  • 4 linguri de unt topit
  • 3 linguri de zahar brun

Pentru topping:

  • 2 cani de smantana
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • un praf de scortisoara
  • 1/3 cana de zahar brun
  • 1 ¼ cana de unt de arahide
  • 1 cana de arahide maruntite

 

Prepara crusta faramitand crackersii de graham intr-un blender, apoi amesteca-i intr-un bol cu zaharul si untul topit.

Pune aluatul obtinut intr-o tava de placinta rotunda, apasand bine cu mainile pentru a il uniformiza. Baga tava la congelator, unde o vei lasa 30 de minute.

Prepara apoi umplutura, punand smantana intr-un bol si amestecand-o bine cu mixerul, pana cand isi schimba textura. Adauga apoi, treptat, zaharul si esenta de vanilie. Pune deoparte jumatate din acest amestec, iar peste jumatatea ramasa adauga untul de arahide si scortisoara si porneste iar mixerul.

Varsa umplutura obtinuta peste aluatul racit la frigider si uniformizeaz-o. Adauga peste si compozitia pusa deoparte, apoi decoreaza cu arahidele maruntite. Baga tava cu placinta la frigider si las-o peste noapte.

Cheesecake cu sos de zmeura

Ingrediente:

  • 9 crakers din graham
  • 4 linguri de unt nesarat, topit
  • 1 1/3 cana de zahar pudra
  • zeama de la o lamaie
  • 2 cani de zmeura, taiate pe jumatate
  • 4 linguri de zahar granulat
  • 450 g de crema de branza
  • 1 cana de smantana
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 3 linguri de zahar

 

Intr-un bol, amesteca crakersii de graham, maruntiti, cu 1 lingura de zahar. Adauga apoi untul, amestecand incontinuu. Asaza aluatul in tava de placinta, apasand bine cu degetele pentru a il uniformiza. Introdu tava la frigider, 10 minute.

Intre timp, amesteca crema de branza, zaharul pudra, zeama de lamaie, smantana si esenta de vanilie. Intinde amestecul obtinut peste aluat, in tava, apoi introdu la frigider si lasa cheesecake-ul sa se raceasca timp de 2-3 ore.

In acest timp, amesteca 1 cana de zmeura cu cele 3 linguri de zahar intr-o cratita. Fierbe la foc mic, amestecand ocazional, iar dupa ce se transforma intr-un sos, ia cratita de pe foc si adauga cana de zmeura ramasa. Lasa sosul obtinut sa se raceasca, iar apoi serveste cheesecake-ul decorat cu acesta.

 

 

Tiramisu cu fructe de padure

Ingrediente:

  • 30 de piscoturi din comert
  • 1 cana de zahar
  • 1/3 cana de crema de branza
  • un praf de scortisoara
  • 2 cani de capsune taiate pe jumatate
  • 1 cana de mure
  • 1 ¼ cana de smantana
  • ¾ cana de branza ricotta
  • 1 lingura de coaja de lamaie
  • 1 ½ lingurita de esenta de vanilie
  • ¾ cana de gem de zmeura
  • 1 ½ cana de zmeura
  • 1 lingura de zeama de lamaie

 

Asaza jumatate din cantitatea de piscoturi intr-o tava, unul langa celalalt. Intr-un bol, amesteca smantana cu ¾ din cana de zahar, folosind un mixer. Adauga apoi si ricotta, crema de branza, coaja de lamaie, scortisoara, esenta de vanilie si amesteca pana cand capata un aspect omogen.  Pune jumatate din acest amestec peste piscoturile din tava, unformizand cu o spatula. Asaza apoi inca un rand de piscoturi si unul de crema.

Intr-un bol, amesteca jumatatile de capsune, zmeura si murele, cu zeama de lamaie si cu ¼ cana de zahar ramasa. Decoreaza tiramisu cu acest amestec si introdu apoi prajitura la frigider, unde o vei lasa cel putin 1 ora sa se aseze. Ideal ar fi sa ai posibilitatea de a o lasa peste noapte.

Poti servi apoi prajitura rece, imediat ce o scoti de la frigider. Pofta buna!

 

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0