Grăsimile sănătoase sunt esențiale pentru sănătate. Află dacă tu beneficiezi de un aport optim de acizi grași esențiali în organism.

Fă-ți chiar acum testul, durează doar 3 minute! 

Există mai multe tipuri de grăsimi, unele dintre acestea fiind bune pentru organism, benefice, în timp ce altele sunt considerate grăsimi “rele”, fiind dăunătoare organismului.

Grăsimile mononesaturate su polinesaturate sunt considerate grăsimi sănătoase și trebuie incluse, cu moderație, în dietă. Alimentele care conțin acet tip de grăsimi sunt, în general, lichide la temperatura camerei – uleiurile vegetale.

Grăsimile mononesaturate sunt cele care reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare și care stau la baza dietei mediteranene. În general grăsimile mononesaturate sunt în stare lichidă la temperatura camerei. Aceste grăsimi sănătoase sunt și o sursă bogată de vitamina E. Grasimine mononesaturate se regăsesc în: măsline, avocado, nuci, migdale, caju, semințe de susan, semințe de dovleac, ulei măsline, ulei de canola sau uleiuri din nuci.

Grăsimile polinesaturate se regăsesc în general în uleiurile vegetale și sunt renumite pentru reducerea colesterolului și a trigliceridelor, mai ales atunci când sunt consumate în locul grăsimilor săturate. Acizii grași Omega-3 fac parte din categoria grăsimilor polinesaturate și se regăsesc în peștele gras precum somonul, macroul sau tonul, dar și în semințele de în și nuci.

Mai multe alimente au o concentrație mare de Omega 3, însă peștele gras excelează la capitolul conținutului de acizi grași esențiali. Pe lângă includerea în alimentație a peștelui, o sursă excelentă de Omega 3 sunt suplimentele sub formă de capsule. Acestea pot fi administrate de câteva ori pe săptămână, reușind să completeze cu succes nivelul nutrițional provenit din alimentație.

Înregistrează-te

Atenție! Parola trebuie să conțină cel puțin 8 caractere, litere majuscule și minuscule, cel puțin un număr și cel puțin un caracter special

Înregistrare

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Vă mulțumim!

Cererea de înregistrare a fost trimisa cu succes. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam să intri pe adresa de email înscrisă în formular și să confirmi potrivit instrucțiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastră.

În funcție de providerul tău de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de până la 30 de minute. vă rugam verificați și folderul Spam/Junk mail.

Așteptați ...