De ce sa renunti la rimelul din comert si sa folosesti unul facut de tine

Rimelul este unul dintre produsele cosmetice preferate ale femeilor si rareori lipseste din rutina de beauty. Inca din Egiptul Antic femeile, dar si barbatii, foloseau tot felul de unguente pe baza de argile pentru a isi ingrosa genele. De-a lungul timpului, formula rimelului a evoluat in permanenta, trecand de la argila, la fructe si plante pisate pentru obtinerea unor pigmenti pana la rimelul waterproof care a aparut in anii ’40-’50.

Probabil ca nu te-ai gandit vreodata ca rimelul iti poate cauza probleme de santatate asa ca aceste informatii te vor surprinde. Rimelul contine ingrediente precum pudra de aluminiu, merhylparaben, benzyl alcool si chiar si mercur. Citeste intotdeauna eticheta produsului achizionat pentru a afla ce ingrediente contine acesta.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

De asemenea, rimelul din comert devine toxic pe masura ce il folosim intrucat bacteriile pot patrunde in recipient, unde se vor multiplica in voie. Asta inseamna ca te poti pricopsi cu o infectie la nivelul ochilor asa ca nu folosi niciodata rimelul dupa ce valabilitatea sa a expirat.

Un studiu realizat in cadrul Departamentului de Oftalmologie din cadrul Insititutului Medical Kuntikana, India, a scos la iveala faptul ca folosirea rimelului pentru o perioada indelungata cauzeaza caderea genelor intrucat le deshidrateaza si favorizeaza ruperea acestora. Explicatia este simpla: rimelul indeparteaza uleiurile naturale de pe gene si le face sa fie fragile.

Din fericire, exista alternative sigure pentru sanatatea ta. Iti poti prepara singura un rimel DIY, care este la fel de eficient precum rimelul din comert.

Un rimel DIY va alungi genele oferindu-le volum, dar le va hidrata totodata, prevenind ruperea. Pentru a prepara un rimel DIY ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 lingura de carbune activ pisat – va oferi o nuanta de negru intens genelor tale
  • 1 lingura de bentonita – va ingrosa mascara
  • ½ lingura de glicerina vegetala – ajuta mascara sa se fixeze pe gene
  • ½ lingurita de aloe vera gel

 

 

Amesteca ingredientele intr-un recipient de dimensiuni reduse pana cand obtii un amestec omogen. Muta apoi amestecul intr-un recipient de rimel pe care l-ai spalat cu atentie in prealabil. Foloseste rimelul in decursul a 3 luni, apoi prepara-ti altul pentru a preveni multiplicarea bacteriilor in recipientul de rimel. Ingredientele pe care le achizitionezi pentru a prepara mascara sunt suficiente pentru a mai face inca 15 doze de rimel.

Rimelul DIY nu este rezistent la apa asa ca ideal ar fi sa eviti sa il folosesti in zilele ploioase ori in zilele foarte emotionante intrucat plansul va favoriza scurgerea rimelului pe fata.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Demachierea se poate face fie cu demachiant clasic, sub forma de crema, de spuma sau demachiant lichid, fie tot cu o alternativa naturala, adica cu ulei de masline, de argan sau de sambure de strugure. Daca folosesti un ulei natural pentru demachiere, imbiba discheta demachianta in ulei, aplic-o pe ochi, permite-i sa inmoaie rimelul de pe gene pret de 10-15 secunde, apoi maseaza usor pentru a indeparta surplusul de rimel. La final, clateste-ti fata cu apa calduta.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0