Va ingrasati stand in fata televizorului?

Incercati sa va mentineti in forma? In primul rand, stingeti televizorul in timpul meselor.

Bineinteles, kilogramele nu vor disparea doar daca opriti televizorul. Dar noile cercetari sugereaza ca riscul de obezitate in randul adultilor s-ar reduce daca nu am mai cina in fata televizorului. Si mancarea gatita in casa este asociata cu un risc mai scazut de obezitate, sustin cercetatorii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Studiul a aratat ca greutatea adultilor nu este influentata prea mult de frecventa cu care mananca in familie. „Este posibil ca mesele dese in familie sa nu conteze atat de mult”. Mai degraba conteaza ce faceti in timpul acestora a precizat liderul studiului, Rachel Tumin. Aceasta este director analist privind sanatatea populatiei in cadrul Ohio Colleges of Medicine Government Resource Center al Universitatii de Stat din Ohio. 

„Acest lucru subliniaza importanta analizarii critice a ceea ce se intampla in timpul meselor respective si daca am putea stinge televizorul si petrece mai mult timp preparand mancarurile” a spus Tumin, care a realizat studiul in timpul doctoratului. Studiul a analizat datele provenind de la aproape 13.000 de persoane din Ohio, care au participat la un sondaj in 2012 si care mancasera in ultima saptamana cel putin o data in familie. Potrivit raportului, o treime dintre respondenti erau obezi.

Peste jumatate dintre respondenti luau de cele mai multe ori masa in familie, 35% uneori si 13% de cateva ori pe saptamana. O treime dintre participantii la studiu se uitau de cele mai multe ori la televizor sau la clipuri video in timpul meselor in familie, in timp ce o treime au declarat ca nu porneau niciodata televizorul in timpul meselor. Studiul a aratat ca adultii care nu se uitau niciodata la televizor sau la clipuri video in timpul meselor in familie erau mult mai putin predispusi sa fie obezi decat cei care se uitau mereu la ceva in timpul meselor.

 

 

In plus, respondentii ale caror mese in familie erau pregatite in casa erau mult mai putin predispusi sa fie obezi decat cei care mancau doar uneori sau niciodata mancare gatita in casa.

Oamenii de stiinta au constatat ca cel mai redus risc de obezitate s-a inregistrat la adultii care consumau intotdeauna mancare gatita in casa si care nu se uitau niciodata la televizor in acest rastimp.

Desi se pare ca mesele in familie nu au reprezentat un factor in ceea ce priveste riscul de obezitate la adulti, membrii unei familii ar putea sa obtina si alte beneficii, precum imbunatatirea starii de sanatate emotionala si a bunastarii sociale, a sugerat Tumin intr-un comunicat al universitatii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0