Dieta ketogenica: 3 retete de deserturi gustoase

Dieta ketogenica este dieta care permite consumul de alimente bogate in grasimi, consumul moderat de proteine si foarte sarac in carbohidrati.

Numele dietei explica modul in care aceasta functioneaza. Ketogeneza este procesul natural prin care organismul creeaza ketoni la nivelul ficatului. Acesti ketoni reprezinta o sursa de energie care poate fi de folos atunci cand nivelul de zahar din sange scade.

Dieta ketogenica nu numai ca te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, insa este benefica si pentru colesterol, dar si in cazul persoanelor foarte active, oferind energie si rezistenta.

Cea mai mare problema pe care atat femeile, cat si barbatii o au cand sunt la dieta, consta in eliminarea dulciurilor din alimentatie. Ei bine, dieta ketogenica permite consumul de dulciuri, atata timp cat acestea sunt pregatite din ingrediente permise – iata cateva deserturi gustoase pe care le poti consuma chiar daca tii dieta ketogenica.

Negrese cu avocado, fara pic de faina

Timp: 50 minute

Ingrediente: 2 oua, 1 avocado copt si decojit, 3 linguri de ghee topit, 2 linguri de unt de migdale, ½ lingurita de bicarbonat de sodiu, ¼ lingurita de sare, ¼ cana de zahar de cocos, ¼ cana de cacao, ½ lingurita de esenta de vanilie, nuci si seminte pentru servire.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt.

Foloseste blenderul pret de 30-40 de secunde pentru a amesteca toate ingredientele mentionate mai sus. Cu ajutorul unei spatule, pune compozitia in tava.

Coace negresa in jur de 25 de minute, scoate-o apoi din cuptor si da-i voie sa se raceasca inca 15 minute. Taie-o cubulete si decorez-o cu nuci si seminte dupa propriul plac apoi serveste-o.

 

Tarta cu afine

Timp: 45 minute

Ingrediente: 2 cani de faina de migdale, ½ cana de unt, ½ cana de indulcitor, 2 oua mari, 2 galbenusuri de ou in plus, 1 lingurita de esenta de migdale sau vanilie, ¼ lingurita de sare, 1 cana de afine congelate, 3 linguri de fulgi de migdale.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si acopera o tava cu hartie de copt. Intr-un blender, amesteca faina de migdale, untul, indulcitorul, ouale, galbenusurile de ou, esenta de migdale si sarea. Pune o jumatate din aceasta compozitie in tava si acopera cu un strat de afine. Completeaza apoi cu cealalta parte a compozitiei si decoreaza cu afinele ramase si cu fulgii de migdale. Poti apasa usor cu degetul pentru ca acestea sa patrunda putin in compozitie.

Introdu tava la cuptor si lasa tarta sa se coaca in jur de 35 de minute. Scoate-o apoi din cuptor, las-o sa se raceasca si taie-o felii.

Budinca de chia cu ciocolata

Timp: 3 minute

Ingrediente: ¼ cana de seminte de chia, ¼ cana de lapte de cocos, ½ cana de apa sau lapte de migdale, 1 lingura de pudra de cacao raw, 1 lingurita de indulcitor din extract de stevie, scortisoara sau ciocolata neagra rasa pentru decor.

Amesteca semintele de chia cu laptele de cocos, cu apa, cu pudra de cacao si cu indulcitorul pe baza de stevie. Lasa budinca la frigider cel putin 3 ore, apoi decoreaz-o cu scortisoara sau cu ciocolata neagra data pe razatoare.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de sau înregistrare.
Comentarii 0