Zona decolteului - cum o mentii tanara, in ciuda trecerii anilor

Intrucat zona decolteului este foarte expusa la radiatiile UV de-a lungul timpului, aici se vad adesea primele semne ale imbatranirii. Iata ce poti face pentru a amana aparitia semnelor de imbatranire in aceasta zona!

Pielea de pe piept si gat este foarte subtire, contine putine glande sebacee si un numar limitat de melanocite, ceea ce inseamna ca daunele produse de radiatiile UV in aceasta zona sunt mai mari decat in alte parti ale corpului.

Petele pigmentare, ridurile si lasarea pielii apar pe decolteu odata cu inaintarea in varsta. Poti insa sa amani aparitia acestora, acordand o atentie speciala ingrijirii pielii din zona decolteului.

Foloseste lotiune cu factor de protectie mare de fiecare data cand te expui radiatiilor ultraviolete – protectia solara este extrem de importanta in vederea amanarii aparitiei semnelor imbatranirii la nivel cutanat. Daca ai omis sa aplici lotiune de plaja intr-o zi in care te-ai expus intens la soare, daunele provocate de radiatii vor fi ireversibile.

Asadar, e indicat sa iti faci un obicei din a aplica zilnic, pe parcursul sezonului cald, lotiune cu factor de protectie 30, fie ca mergi sau nu la plaja. Radiatiile iti pot afecta pielea si in timp ce mergi la birou intr-o zi insorita, in timp ce porti o bluza decoltata, dar si cand stai la volan si zona decolteului este expusa razelor soarelui.

 

Exfoliaza-ti pielea din zona pieptului – exfolierea este secretul pielii catifelate si frumoase. Folosind saptamanal produse pentru exfolierea pielii, vei reusi sa previi aparitia petelor pigmentare la nivel cutanat.

Hidrateaza, apoi, pielea – odata exfoliata, pielea trebuie sa fie si hidratata cu ajutorul unei lotiuni de corp. Specialistii recomanda chiar folosirea zilnica a unei creme hidratante sau antirid pe zona decolteului, mai ales dupa implinirea varstei de 30 de ani. Cremele antirid pe baza de retinol sunt, in mod deosebit, eficiente in combaterea ridurilor din zona bustului.

Evita sa porti materiale care iti agreseaza pielea – lana, de exemplu, este rigida si iti poate agresa pielea, mai ales daca urmezi un tratament antirid pe baza de retinol. Daca vrei sa porti o asemenea tesatura, asigura-te ca iti pui pe sub pulover un maiou din bumbac, care iti protejeaza pielea.

 
 

Dormi pe burta? Modifica-ti postura de somn – pozitia de dormit pe burta poate accelera aparitia ridurilor, dar totodata favorizeaza si lasarea pielii. De aceea, se recomanda dormitul pe spate sau pe o parte, pentru protejarea pielii.

Masarea pielii de pe gat si sani – masarea pielii de pe piept si gat stimuleaza circulatia sanguina in zona cu pricina, amanand aparitia ridurilor. Poti apela la un profesionist pentru un masaj de tonifiere, insa totodata iti poti face chiar tu un masaj in zona respectiva. Pentru ca masajul sa fie mai eficient, poti folosi o crema antirid in loc de ulei de masaj. Uleiul de argan are proprietati antirid, asa ca poate fi, de asemenea, folosit pentru masarea pielii.

Inaintarea in varsta, gravitatia, expunerea la stres si daunele produse de expunerea la radiatiile UV afecteaza pielea, favorizand aspectul de piele imbatranita in zona decolteului.

Daca ridurile au aparut deja in zona decolteului, le poti masca cu cateva trucuri simple. De pilda, poti folosi un spray autobronzant pentru a pigmenta pielea, astfel incat ridurile sa fie estompate. Si lotiunile de corp cu sidef pot camufla ridurile fine aparute pe bust si gat.

Pentru a amana adancirea acestor riduri, ingrijeste-ti pielea decolteului asa cum iti ingrijesti si tenul. De cele mai multe ori, femeile isi concentreaza toata atentia asupra tenului si neglijeaza pielea de pe gat si piept, de aceea ridurile sunt mai accentuate in aceasta zona, comparativ cu cele de la nivelul fetei.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0