Elimină RAPID celulita: 6 strategii eficiente

Celulita complexează multe femei, iar dacă te numeri printre cele care au această problemă, ar trebui să știi că există câteva soluții eficiente de combatere sau măcar ameliorare a acesteia. Iată cum poți scăpa de celulită, dar și cum o poți masca! 

Celulita este o afecțiune a pielii care afectează în special femeile, iar principalii factori de risc sunt obezitatea, sedentarismul și alimentația neechilibrată. Celulita este caracterizată prin aspectul de coajă de portocală și acumularea de țesut adipos sub piele, în special în zonele precum șoldurile, coapsele și fesele. Chiar dacă nu este o afecțiune care să creeze probleme de sănătate, celulita este inestetică și majoritatea femeilor care suferă de această problemă își doresc să scape de ea. Simptomele celulitei includ umflarea, durerea, senzația de greutate în membre și în unele cazuri, senzația de arsură și prurit.

Celulita nu poate fi eliminată complet, ci doar parțial, astfel încât să nu mai reprezinte o problemă majoră din punct de vedere estetic.

Cum poți elimina celulita

Recomandările experților DOC.ro

1. Adoptă o dietă sănătoasă 

Alimentația are un impact direct asupra depozitelor de grăsime de sub piele și, prin adoptarea unei diete sănătoase, poți reduce considerabil celulita. Limitează consumul de sare, care reține apă în țesuturi și accentuează celulita, dar renunță și la consumul de zahăr, grăsimi și alimente procesate. Cu cât vei mânca mai sănătos, cu atât mai puțin se va observa celulita. 

2. Consumă multă apă, dar și ceaiuri diuretice 

Hidratarea și combaterea retenției de apă sunt două elemente-cheie în eliminarea celulitei, așa că ar trebui să pui accent pe consumul de apă și de ceai precum cel de merișor, din cozi de cireșe, din mătase de porumb ori ceai de soc. 

3. Masează zona de două ori pe zi cu o cremă pe bază de cofeină 

Studiile făcute în domeniu au dovedit eficiența cofeinei în estomparea celulitei. Masează zilnic, de două ori pe zi, zonele în care celulita și-a făcut apariția, cu o cremă pe bază de cofeină. 

Aceasta va stimula circulația sanguină și va acționa în profunzimea pielii, la nivelul depozitelor adipoase, reducând aspectul inestetic al celulitei. Masajul stimulează drenajul limfatic, așa că va contribui la eliminarea celulitei. Ideal ar fi să apelezi la un specialist pentru masaj anticelulitic, însă îți poți face și tu, folosind mișcări circulare viguroase. 

 

 

4. Consumă suplimente pe bază de bromelaină 

Bromelaina, substanța activă din ananas, are un complex de enzime cu proprietăți antiinflamatoare, dar care stimulează și circulația sanguină. Bromelaina reduce celulita, așa că poate fi consumată sub formă de suplimente. 

5. Practică sport

Stilul de viață sedentar favorizează celulita, în timp ce activitatea fizică întărește musculatura și reduce celulita. Poți alege orice sport, în funcție de condiția ta fizică. Persoanele sedentare pot începe cu plimbările în ritm alert. Înotul este, de asemenea, o activitate sportivă extrem de eficientă în eliminarea celulitei. 

6. Folosește produse autobronzante și uleiuri pentru a masca celulita 

Celulita poate fi mascată cu ajutorul câtorva trucuri. Produsele autobronzante aplicate pe zonele cu probleme pot masca celulita, făcând-o mai ușor de trecut cu vederea. Înainte de aplicarea produselor autobronzante, este recomandat să se facă o exfoliere a pielii. 

Scrubul făcut din gel de duș și cafea este ideal, pentru că ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii. Pe de altă parte, și uleiurile de corp pot fi folosite pentru a ascunde celulita, care va fi mult mai puțin evidentă după ce va fi acoperită cu un strat de ulei.

Alte metode prin care celulita poate fi combătută/ estompată:

  • Retinolul poate face porii să pară mai mici, ameliorând astfel aspectul celulitei.
  • Acidul glicolic îndepărtează celulele moarte de la nivelul pielii, oferindu-i un aspect mai catifelat și mai uniform.
  • Peelingul, fie el clasic sau chimic, poate îmbunătăți, de asemenea, aspectul celulitei.
  • Ciorapii compresivi pot fi purtați pentru combaterea retenției de lichide în țesuturi – ideal ar fi să fie îmbrăcați după aplicarea unei creme anticelulitice.
  • Mezoterapia este o tehnică ce poate reduce, de asemenea, aspectul celulitei.
  • Tratamentul anticelulitic cu laser este, de asemenea, folosit pentru eliminarea celulitei.

Cum ajută cremele în combaterea celulitei

Anumite creme din comerț acționează asupra țesuturilor adipoase. Cele pe bază de cofeină deshidratează celulele adipoase, făcându-le mai puțin vizibile. Acest tip de creme, însă, trebuie aplicate zilnic pe pielea cu celulită. În farmacii există diverse tipuri de creme cu cofeină pentru a estompa celulita, iar dacă nu știi ce să alegi, întreabă-ți medicul dermatolog. 

Retinolul poate și el să reducă aspectul celulitei, îngroșând pielea. Reține, însă, că este nevoie ca retinolul să fie folosit pe o perioadă de cel puțin 6 luni, pentru a se vedea rezultatele. 

Există și soluții alternative 

Terapiile alternative sau unele suplimente includ cofeină, extractul de sâmburi de struguri sau gingko biloba. Acești agenți se aplică local, se folosesc și pe cale orală, însă nu s-au dovedit a fi chiar atât de eficienți în combaterea celulitei. 

Există și anumite proceduri care se efectuează în clinicile de înfrumusețare, care ajută în lupta contra celulitei. Printre acestea, se află:

  • criolipoliza (o procedură noninvazivă care îngheață și distruge celulele adipoase); 
  • tratamentele cu laser sau sistemele ce folosesc radiofrecvență - sunt tratamente ce combină atât masajul, liposucția ori terapia cu lumină laser;
  • masajul - cele mai bune opțiuni se bazează pe ideea că prin masarea zonei cu probleme, se va stimula circulația sanguină și se va reduce retenția de lichide, iar în acest mod, șoldurile și fesele vor avea un aspect îmbunătățit.

Medicul dermatolog te poate ajuta să decizi ce tip de tratament este potrivit în cazul tău

Înainte de a apela la orice fel de tratament cosmetic - nu neapărat la o procedură medicală - este cel mai bine să discuți cu un medic care înțelege și tratează celulita. Rezultatele pe care ți le dorești vor depinde de experiența medicului dermatolog care efectuează tratamentul. Așadar, pentru că dermatologii sunt experții în ceea ce privește problemele de la nivelul pielii, un astfel de medic te poate ajuta să decizi ce tratament se poate dovedi a fi eficient în cazul tău și tot el îți va oferi răspunsurile la întrebările pe care le ai în legătură cu celulita.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici

Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:
“Cryolipolysis for noninvasive body contouring: clinical efficacy and patient satisfaction”, autori: Nils Krueger, Sophia V Mai, Stefanie Luebberding and Neil S Sadick - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4079633/ 
“Effects of cellulite treatment with RF, IR light, mechanical massage and suction treating one buttock with the contralateral as a control”, autori: Carmen Romero, Natalia Caballero, Montse Herrero, Raquel Ruíz, Neil S Sadick, Mario A Trelles - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18991154/ 
“Cellulite: a review of its physiology and treatment”, autor: Mathew M Avram - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16020201/ 
“Cellulite” - https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/17694-cellulite 


Te-ar mai putea interesa și...


DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0