5 retete de inghetata FARA lactate

Inghetata fara lapte este recomandata persoanelor care sufera de sensibilitate sau intoleranta la lactoza, dar si acelora care isi doresc o inghetata cu mai putine calorii – Iata cateva retete de inghetata fara lapte, pe care le poti prepara acasa.

Inghetata de cocos cu matcha

Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 800 g de crema vegetala de cocos (2 conserve)
  • 3 linguri de sirop de artar
  • 1 lingura de pudra matcha
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Pentru servire, optional:

  • chipsuri de ciocolata,
  • fructe confiate,
  • nuci.


Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele intr-un bol, folosind un mixer sau un blender vertical. Acopera o tava cu hartie de copt, apoi pune amestecul obtinut in tava si acopera-l cu hartie de aluminiu. Introdu tava la congelator si las-o sa inghete. Scoate apoi inghetata cu 10 minute inainte de a o servi.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Daca doresti, decoreaz-o cu chipsuri de ciocolata, fructe sau nuci.

Inghetata cu capsune

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 4 cani de capsune congelate
  • 400 ml de lapte de cocos
  • 2 linguri de pudra proteica

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele in blender si amesteca-le 3-4 minute sau pana cand se transforma intr-un amestec omogen.

Serveste inghetata imediat ce o prepari sau depoziteaz-o in congelator. Pentru un aspect deosebit, serveste cupele de inghetata asezonate cu capsune proaspete ori cu zmeura.

Inghetata de coacaze cu lapte de cocos

Ingrediente:

  • 3 cani de coacaze congelate
  • 2 conserve de crema vegetala de cocos
  • 4 linguri de sirop de artar

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele in blender, transforma-le intr-un amestec omogen, apoi pune inghetata obtinuta intr-o tava sau intr-un vas de tip yena si bag-o la congelator. Dupa cateva ore, serveste inghetata alaturi de coacaze proaspete.

Inghetata cu ciocolata

Ingrediente:

  • 1 cana de crema de cocos
  • 1 cana de lapte de cocos

*Poti folosi o conserva de lapte de cocos – crema ingrosata care se depune pe fundul conservei este crema de cocos, iar lichidul de deasupra este laptele de cocos. Daca nu se amesteca prin agitarea conservei, acestea pot fi separate si folosite ca atare.

  • 225 g de ciocolata neagrea
  • ½ lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare:

Lasa conserva de lapte de cocos la frigider, pentru a-i oferi prilejul cremei de a se separa de lapte. Pune crema de cocos intr-un castron si foloseste mixerul pentru a-i schimba textura. Dupa 6-8 minute, crema de cocos va capata o textura mai pufoasa si poate fi bagata in congelator.

Topeste ciocolata neagra maruntita in prealabil in laptele de cocos, care este pus intr-o cratita pe aragaz, la foc mic. Dupa ce obtii o crema de ciocolata omogena, opreste focul, muta crema intr-un alt vas si las-o la racit, in congelator, 5 minute.

Scoate crema de cocos, precum si pe cea de ciocolata din congelator, amesteca-le si completeaza cu esenta de vanilie. Introdu apoi inghetata obtinuta la congelator si las-o minimum 40-50 de minute.

Serveste apoi inghetata decorata cu ciocolata neagra, data pe razatoare.

 

 

Inghetata cu vanilie

Ingrediente:

  • 2 cani de caju rehidratat
  • ½ cana de lapte de migdale
  • ½ cana de sirop de artar
  • 4 linguri de ulei de cocos
  • 1 lingurita de pastaie de vanilie macinata
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • ¾ lingurita de sare

Mod de preparare:

Foloseste blenderul pentru a transforma toate ingredientele intr-o pasta omogena, consistenta. Pune amestecul obtinut intr-un vas acoperit cu hartie de copt si introdu vasul in congelator, apoi lasa inghetata la racit 5-6 ore, poate chiar peste noapte.

Mananca inghetata decorata cu fructe sau cu cateva nuci caju pisate. Daca doresti, poti prepara un amestec de nuci, migdale si caju pisate, pe care il poti presara deasupra inghetatei.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0