3 retete de bomboane pentru copilul tau, pe care trebuie sa le incerci

In weekend, cand ai mai mult timp la dispozitie comparativ cu restul saptamanii, merita sa incerci cateva retete simple de bomboane, pentru a-i oferi copilului tau o serie de substante nutritive din fructe si din numeroase alte ingrediente sanatoase.

Retele de mai jos nu necesita coacere, iar fiul sau fiica ta va aprecia acest desert extrem de simplu si de gustos, care va inlocui cu succes bomboanele din comert. In plus, aceste bomboane nu au multe calorii.

1. Bomboane sau bilute cu banane

Ingrediente

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

2 banane mici, facute piure

100 g crema de branza light

1 lingura miere

1 praf de scortisoara (sau dupa gust)

2 cani (200 g) fulgi de ovaz

nuca macinata, ca sa dai bomboanele prin ea

1 lingura mare de ulei de cocos

Mod de preparare

Pasezi bananele pana obtii un piure si adaugi peste ele restul de ingrediente, cu exceptia nucii macinate si a fulgilor de ovaz. Dupa ce ai amestecat, pana la omogenizare, amesteci intr-un blender fulgii de ovaz si compozitia umeda, pana cand se combina ingredientele.

Dai compozitia la congelator, ca sa se intareasca, dar atentie: nu vrei sa inghete, ci doar sa se intareasca suficient, ca sa poti forma bilutele/bomboanele.

Iei cu o lingurita si formezi bilutele, apoi le dai prin nuca macinata. Le pui pe un platou si le dai la frigider sau la congelator, sa se mai intareasca, si le servesti in scurt timp.

2. Bomboane sau bilute cu curmale

Ingrediente

1 cana de curmale

2 cani fulgi de ovaz

75 g fulgi de cocos

1 lingura pudra de cacao

1 lingura unt de arahide natural

Mod de preparare

Pui curmalele intr-o oala cu apa si le fierbi pana dau in clocot. Scurgi curmalele si torni lichidul intr-un recipient, apoi il dai deoparte. Pui curmalele, fulgii de cocos, cei de ovaz, untul de arahide si cacaua intr-un robot de bucatarie. Torni cam un sfert din lichidul in care ai fiert curmalele peste ingrediente si amesteci. Daca e nevoie, mai torni putina apa de la curmale si amestei din nou.

Formezi din compozitia obtinuta 12 bilute/bomboane si le pastrezi la frigider sau in congelator, ca sa se intareasca. Daca vrei, le dai prin fulgi de cocos.

3. Bomboane sau bilute cu lamaie si nuca de cocos

Ingrediente

120 g fulgi de cocos (plus mai mult, pentru ornat)

1/2 cană migdale

2-3 linguri miere

2 linguri ulei de cocos

coaja si zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Pui toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si le amesteci 1 minut. Iei cu o lingurita din compozitie si formezi bilute/bomboane, cam de marimea unei monede. Le dai prin fulgii de cocos pastrati pentru decor. Asezi bomboanele pe o tava cu hartie de copt si le dai la frigider pana cand se intaresc, apoi le servesti la scurt timp.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0