2 retete cu anghinare, simple si rapide

Micutele anghinare au solzi carnosi comestibili, asa ca poti incerca si tu aceste retete extrem de simple pe care ti le recomandam astazi. Desigur, si inimile de anghinare sunt delicioase si le poti umple cu o delicioasa compozitie de carne tocata.

Pe langa faptul ca sunt extrem de delicioase, anghinarele te ajuta sa lupti contra bolilor cardiovasculare. S-a dovedit ca un consum regulat de anghinare si extract de anghinare a fost corelat cu reducerea nivelurilor colesterolului, calmeaza inflamatia din corp si imbunatateste circulatia sangelui. Substanta puternica ce se gaseste in anghinare, numita cinarina, este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a aduce colesterolul la un nivel considerat sanatos.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Anghinare umpluta cu carne si seminte de pin

Ingrediente:

450 g carne de vita tocata (daca a fost congelata, o lasi in prealabil sa se dezghete)

1/4 lingurita nucsoara macinata

1/4 lingurita scortisoara macinata

1/4 lingurita cardamom macinat

1/4 lingurita ienibahar macinat

3/4 lingurita sare

3 linguri ulei vegetal

1/4 cana seminte de pin

12 bucati inimi de anghinare congelate (folosesti doar partea de jos, care arata ca un cosulet ce poate fi umplut)

1 cana (aproximativ) apa sau supa de pui

sare, dupa gust

piper negru macinat, dupa gust

patrunjel tocat, pentru decor

zeama de lamaie, pentru servire

Mod de preparare:

Decongelezi carnea de vita tocata, daca e cazul. Incingi o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mare. Pui carnea tocata, adaugi nucsoara, scortisoara, cardamomul, ienibaharul si 3/4 lingurita de sare si tii pe foc pana se rumeneste carnea.

Incingi uleiul la foc mediu spre mare, intr-o tigaie separata, prajesti semintele de pin pana se rumenesc usor, scurgi uleiul intr-un vas si il pastrezi.

Adaugi semintele de pin in compozitia de carne, potrivesti gustul de sare si de piper, apoi o dai deoparte sa se raceasca.

Intr-o cratita mai mare, adaugi un sfert de cana de apa sau supa de pui si fierbi anghinarea congelata 5-8 minute, intorcand bucatile la jumatatea intervalului de timp, ca sa se patrunda.

O data ce lichidul s-a evaporat, torni uleiul pastrat de la prajirea semintelor de pin si prajesti inimile de anghinare pe ambele parti, pana se rumenesc usor.

Cand sunt prajite, le dai deoparte si le umpli cu compozitia de carne tocata.

Asezi inimile de anghinare pe fundul unei cratiti si torni o cana de supa de pui.

Lasi lichidul sa fiarba usor la foc mic, acoperi vasul cu un capac si lasi anghinarea umpluta sa fiarba 15 minute.

Decorezi cu patrunjel verde tocat si storci putina zeama de lamaie peste anghinare. Servesti imediat.

Anghinare la aburi cu sos de lamaie si usturoi

Ingrediente:

8 bucati mari de anghinare intregi, curatate si facute la aburi

1 cana de apa

1 lingura coaja rasa de lamaie

1/4 lingurita piper

1 varf de cutit de sare

4 catei de usturoi

1 ceasca maioneza light

2 linguri zeama de lamaie

1 varf de cutit de zahar

Mod de preparare:

Asezi bucatile de anghinare intr-o oala mare. Adaugi usturoiul curatat. Torni apa si fierbi pana da in clocot. Reduci flacara si fierbi in continuare la foc mic, acoperind vasul, 35 de minute.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Scoti anghinarea pe o farfurie si o lasi sa se raceasca.

Pentru sos, pisezi cateii de usturoi fierti. Adaugi maioneza, coaja si zeama de lamaie, piperul, zaharul si sarea. Indepartezi frunzele de la anghinare (daca vrei, pastrezi inimile de anghinare pentru a le umple). Dai la frigider frunzele de anghinare si sosul de lamaie si usturoi separat, pana cand esti gata sa le servesti impreuna la masa.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0